Kengänkoroille kävi köpelösti

Voi-voi näitä nahkapäällysteisiä kengänkorkoja! Ne eivät pysy siisteinä, vaikka kuinka hiekkateillä sipsuttelisi varpaillaan.

Näissä kopoissa nahkasuikaleet olivat ihan surkeaa laatua. Suurinpiirtein ekalla kävelyllä ne alkoivat rispaantua, ja muutaman käyttökerran jälkeen ei niitä enää saanut siistiksi liimalla ja lankilla. 

Repäisin loputkin suikaleet irti. Aika rumat liimantuhruiset kannat paljaistuivat esiin. 

Koska kengät muuten ovat vielä ihan siedettävässä kunnossa, täytyi koroille keksiä jotain. 

Ideoita ei puuttunut, mutta toteutus horjui tai lopputulos oli kamala.

Ensimmäisen kannan päällystin pystyraidalliseksi nahka-ja tekonahkasuikaleilla. Tekosuikaleet leikkelin allakan nahkakansista, joista totuus nyt paljastui. Kannet eivät olleet nahkaa nähneetkään. 
Olisi pitänyt käyttää päällystämiseen joko aitoa nahkaa tai muovista. Niiden yhdistelmä ei toiminut. Onneksi en tehnyt kuin yhden koron. Sen sai alkuperäiseen kuosiinsa helposti repimällä suikaleet irti ja raaputtamalla jähmettyneen kuumaliiman puukolla pois.

Toinen tekele oli vielä kamalampi. Päällystin koron sellaisella supervälkkyvällä sinisellä paperilla. Siinä on muovia seassa, joten se olisi saattanut kestää muutamat sipsuttelut. Paperi tarttui korkoon kuumaliimalla vähän liiankin hyvin. En ehtinyt sitä ollenkaan suoristaa, kun se jo jymähti aluseensa. Sen irrottamisessa piti käyttää jo vähän voimaa ja terävää puukkoa. Lähti vähän muovisilppua korostakin. 


Olin sisukkaalla päällä ja jatkoin yhä vaan. Kolmannella yrityksellä korot alkoivat näyttää vähän paremmilta. 
Liimasin niihin kuumaliimalla nahkanäytteistä leikattuja palasia vieriviereen.

Näytepalat ovat pieniä, ja jokaisessa on reikä. Soikeat palat oli pujotettu roikkumaan nauhaan, siksi reiät. Lisäksi kaikki palaset ovat erilaisia. Niinpä kovin isoa tilkkua ei yhdestä palasesta saanut. 

Viimesilaukseksi sivelin saumakohtiin kimalleliimaa, vieläpä kolmea väriä, kultaista, sinistä ja vihreää. Elämän ei tarvitse olla turhan vakavaa.

Korkotehtailua myös tässä
Kenkähullun vikaa

ja hakusanalla kengät.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla