Postimerkeistä työpöydän kansi

Tykkään postimerkeistä, mikä on ehkä tullut blogini lukijoille jo selväksi. Ja tykkään myös väreistä.

Kirjoituspöytäni lakkapinta oli varmaan joskus ollut siisti ja tasainen, mutta nyt lakkauksesta oli vain rippeet jäljellä. Pyyhkäisin kevyellä kädellä ja hiekkapaperilla pöytälevyä nähdäkseni, onko jäljellä oleva lakka tiukassa. No olihan se. Siispä rupesin, sen enempää pöytää hiomatta, vesiliukoisella seinäliimalla liimaamaan postimerkkejä pöytälevyyn vieriviereen. Jätin himpun verran lakkapintaa merkkien väliin, että ne pääsisivät hyvin esille yksilöinä. Kun merkit olivat kuivuneet, lakkasin pöydän pariin kertaan vesiliukoisella lakalla. 


Irrotin varovasti lapsuuteni postimerkkikirjasta kauneimmat merkit irti, ja liimasin ne pöydän keskipisteiksi. Loppujen lopuksi irrotin kirjasta kaikki merkit käyttääkseni ne näpertelyihin. Muutaman merkin liimasin liian lähelle aukeavan pöytälevyn takareunaa. Ne hankautuivat aina kantta aukaistessa sen verran, että ne rispaantuivat reunasta. Rapsutin lopulta repeilleet merkit mattoveitsellä, ja liimasin niiden tilalle alkuperäisiä kapeammat merkit. Muuten pöydänpinta on kestänyt erinomaisena jo monta vuotta. 


Myös olkkarin sohvapöydän lakkapinta oli kovin huono. Siihen oli varmaan kaatunut joskus vettä ja lisäksi lakka irtoili sieltä täältä. 
Hioin irtonaiset lakat kevyesti irti, ja  päällystin -samalla tavalla kuin kirjoituspöydäkin-sekä pöytälevyn että alatason. Jalat jätin tässäkin pöydässä lakkapinnalle. 

Postimerkkikirjasta irrottamani merkit olivat heti käyttökelpoisia, mutta kirjekuorista revityt merkit piti ensin liottaa lämpimässä vedessä ja kuivata ne sanomalehden päällä. Ensimmäistä satsia kuivatessani asettelin merkit huolellisesti liimapuoli alaspäin, että sain merkkien kuivuessa katsella niitä ja valita samalla ne jotka pöytään käyttäisin. Muuten ihan hyvä idea, mutta merkeissä oli sen verran liimaa jäljellä, että ne jämähtivät kuivuessaan sanomalehteen kiinni. Ne piti liottaa ja kuivata uudelleen. 



Olkkarin pöydän pinta on kestänyt moitteettomana muutamasta teekupin läikkymisestä huolimatta.

Postimerkkituunauksia löytyy lisää tunnisteella postimerkit

ja lisää tuunattuja pöytiä esimerkiksi 

AKU ANKKA -PÖYTÄ

ja tunnisteella pöydät

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla