Muovipusseista pikkunyssäköitä

Tämän postauksen pussukat on ommeltu muovikasseista- ja pusseista ja kuplamuovista. 

Alunperin oli tarkoitus ommella suojapusseja kännyköille. Saadakseni pusseista tarpeeksi jämäköitä, tein niihin vuorit.


 Kun kuplat silitti lyttyyn, tuli kuplamuovista tuli varsin käyttökelpoista vahviketta. Se onnistui silitysraudalla, jossa oli pari pykälää lämpöä. Painelin muovia vähän aikaa kahden leivinpaperin välissä, jolloin muovista tuli napakkaa. 

Osaan pussukoita tein vahvikkeen silittämällä monta kerrosta muovia päällekkäin. Muovit kitistyivät jonkun verran, joten kutistumisvara oli tarpeen. Myös joidenkin muovien reunat menivät vähän lerpalleen, ja ne piti leikata suoriksi ennen ompelua. 

Päällisiksi silitin erilaisia muovipusseja, suoraan joko kuplamuovin tai moninkertaisen muovin päälle. Opin sen, että silitettävän muovin pitää olla ainakin suunnilleen samanlaista. Muuten muovit eivät tartu kunnolla kiinni tai osa menee pilalle. Erilaiset muovit kun vaativat eri pituisen silitysajan. 

Jotkut muovit muuttuivat yllättävän tukeviksi. Niistä tein pikkuromujemmoja. 
Taitoin muovikankaan kahtia, ja ompelin koneella sen toisen sivun ja pohjan kiinni. Pohjaan tuli leveyttä kun nurkkiin teki ylimääräiset ompeleet. Purnukat pysyvät ihan hyvin pystyssä. 


Pehmeiksi jääneistä muoveista ompelin alkuperäisen suunnitelman mukaisia pussukoita. Ompelin parin millin päähän kankaan yläreunasta tarranauhaa. Sen olisi ehkä voinut kiinnittää myös liimalla. Sitten taitoin kankaan kahtia, ja ompelin yhdellä ompeleella pohjan ja sivusauman.

Silittäminen ei vastoin luulojani kärynnyt laisinkaan. Joihinkin muoveihin tuli kiva, vähän rypyläinen pinta, mutta osa pysyi melkein sileänä. Systeemillä saisi aika helposti tehtyä kestäviä ostoskasseja. Olen jo jotain kivannäköisiä pusseja siihen tarkoitukseen jemmannutkin. 

LISÄÄ PUSSUKOITA JUTUSSA
Karkkipaperipussukoita

ja tunnisteella pussukat.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa