Liian hieno roskikseksi




Minulla ei ollut kunnollista roskista työhuoneessa, mutta vintissä oli tyhjä kymmenen litran kurkkupurkki, juuri sopiva tulevaksi roskikseksi. Paitsi etten loppujen lopuksi raskinutkaan täyttää sitä roskilla, joten tungin sen täyteen villalankoja. 
Päällystin purkin saman vanhan muotilehden sivuilla, joita käytin piianpeilin uudistamiseen. (Katso juttu Kaksi rämää piianpeiliä=yksi ehjä peili.)

Sivelin decoupagelakkaa sivujen alle ja ylle ja viimeiseksi kerrokseksi laitoin kimalle-decoupagea. Täydensin purkin lookia leikkaamalla joitakin malleja rajoja myöten, ja liimasin ne sopiviin kohtiin. Purkin sisäpuoli sai jäädä ennalleen.


Nyt minulla oli siis lankapurkki, mutta ei edelleenkään roskista. 

Seuraava roskissuunnitelma

Kokeilin, miten kontaktimuovi taipuisi roskikseksi. Vastaus: aika huonosti.


Liimasin Alfons Muchan piirrosten kopioita reunoistaan vähän päällekkäin vieriviereen, ja päällystin letkan kontaktimuovilla. Siihen asti kaikki sujui vaivattomasti. 

Seuraava vaihe, pötkön ompeleminen tötteröksi ompelukoneella, oli vähän ärsyttävä. Muovi oli jäykkää ommella, ja se mutkitteli miten sattui. Lisäksi se luisui koko ajan neulan alta. Sain sauman kuitenkin ommeltua, mutta se ei todellakaan ole mikään taidonnäyte. Lisäksi se näytti hataralta, joten vahvistin ompeleen leveällä kirkkaalla teipillä. 

Tungin tötterön pohjaksi pahvia, joka ei ollenkaan pysynyt paikoillaan. Tekeleestä kun tuli luipero. Se ei siis pysy suorana. Johan rupesi pohjakin pysymään paikoillaan, kun kiinnitin sen sisä- ja ulkopuolelta leveällä teipillä. 




Loppujen lopuksi tekele oli ihan siedettävä, kiitos kauniiden kuvien, mutta ei siitä roskikseksi ollut. Täytin sen matonkudekerillä. 

Roskiksena minulla on nyt ihan oikea roskis. Sellainen hopeanvärinen, hieno. Käytettynä lahjaksi saatu mutta aivan priima.

Kurkkupurkkeja voi tuunata myös näin 

Kurkkupurkkeja kuin ennenvanhaan

Lisää erilaisia purkkeja löytyy hakusanalla purnukat.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Lankojen värjäys koukuttaa

Säärystimet virkkaamalla