Kenkähullun vikaa

Ennen minulla oli vaikeuksia sivuuttaa kenkäkauppa kurkkaamatta kaupan sisälle. Aika usein pelkkä kurkistus ei riittänyt, vaan lähdin kaupasta kenkäkassi olalla.
Ennätys taisi olla kun kerran matkoilta toin kotiin viidet kengät. Se oli jo aika paha oire kenkähulluudesta. 
Muistaakseni ostin alennusmyynnistä samalla reissulla kirkkaanpunaiset hollannikkaat, vihreät sandaalit, siniset lenkkarit, mustat kävelykengät ja ruskeat avokkaat. 

Yleensä käytän samoja kenkiä kauan ja pistän virheostokset jakoon. Huollan kenkiä hyvin, joten ne kestävät kauan. Pitäisi kyllä opetella laittamaan kantalaput itse, koska niiden vaihdattaminen on kiskurihintaista.

Nahkakorot kuluvat pian epäsiisteiksi, mutta onneksi niitä voi korjailla monella tavalla ja monta kertaa.


Pinkit kengät saivat jatkoaikaa, kun liimasin korkojen pahiten kärsineisiin osiin strasseja. Niissä oli liima valmiina, joten niitä tarvitsi vain vähän kuumentaa. Muutama strassi on vauhdissa tippunut, ja tarkoitus on liimailla niitä jokunen lisää. Korkojen yläosien kulumia peitin töpöttelemällä niihin kimalleliimalla pilkkuja


Vasemmanpuoleisten ikivanhojen ruskeiden avokkaiden korot olivat jo aika surkean näköiset. Vetelin niihin raitoja kullanvärisellä kimalleliimalla. Jonkun kerran olen paikkaillut raitoja uusilla liimaraidoilla.

Keskimmäiset kävelykengät alkoivat kyllästyttää, joten kuvioin korot kynsilakkojen jämillä. Lakat ovat kestäneet hyvin, mutta niitäkin voi poistaa ja paikkailla helposti. 

Mustat kävelykengät ovat olleet kovassa käytössä varmaan ainakin kuusi vuotta, ja niiden korot ovat muuttaneet muotoaan jo monesti. Kohta on taas aika uusia askartelumaalilla piirtämäni kuviot. Ne kuluvat helpohkosti pois varsinkin hiekkatiellä. 

Tuunattuja kenkiä löytyy lisää hakusanalla kengät.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jäähyväiset

Säärystimet virkkaamalla

Lankojen värjäys koukuttaa